Címlap Egyéb érdekességek Taoista üzleti törvények

Főmenü

Vedd kezedbe életed !

Spirituális Klub

Szavazások

Taoista üzleti törvények

Taoista üzleti törvények Þ az üzlet annál jövedelmezőbb,

(szelid módszer)               minél kevesebb fáradsággal és költséggel jár

 

1.    Tanulmányozzuk a tárgyalópartner erősségeit és gyengeségeit. (Ismerjük meg.) Derítsük ki, hogy mit szeretne valójában az ügyfél vagy a konkurencia, ezen információk felhasználásával tárgyaljunk.

 

2.    Viselkedjünk úgy, hogy a tárgyalópartner csak gyenge hatásfokkal tudjon működni, így adandó alkalommal a nálunk jóval erősebb felett is győzedelmeskedhetünk. (Egy egér is le tud győzni egy elefántot.)

 

3.    Minél kevesebb energiaráfordítást és anyagi kockázatot vállaljunk. Dolgozzunk szövetségen, érdekcsoportosuláson és/vagy partneri kapcsolaton belül, így nehéz és bonyolult megbízásokat is könnyedén lebonyolíthatunk. (Osszuk meg a költségeket és kockázatot.)

 

4.    Utánozzuk a versenytárs termékekeit azért, mert ezzel időt és pénzt takarítunk meg, de foglalkozzunk saját termékek kifejlesztésével is, mert vásárlóink ezért fognak hozzánk visszajárni, akkor lesznek elégedettek.

 

5.    Minden embert tekintsünk potenciális vevőnek. A vevőnek mindig igaza van.

 

6.    Mindig viselkedjünk barátságosan, és magas szintű szolgáltatást nyújtsunk mosolyogva.

 

7.    Alkalmazkodjunk a folyamatosan változó feltételekhez, mint a bambusznád, a szélben meghajlik, majd utána kiegyenesedik.

 
 

Képek

tmretezs 18.jpg