Címlap Masszázsról általában
A masszázsról röviden

A masszázsról általában


Milyen masszázst érdemes választani?

Elöljáróban annyit érdemes tudni, hogy a különböző masszázsok egy alapra épülnek, nevezetesen a keleti gyógymódok részeként alkalmazzák több ezer éve. Az európai orvoslás kicsit másként közelíti meg a gyógyítást, de a masszázsok terápiás hatása vitathatatlanul szerepet kap a gyógyításban. Az európai gyógymasszázs az anatómiai ismeretekre fókuszál, míg a keleti, a test láthatatlan energiahálózatát és akupresszúrás pontjait, vagy éppen csakráit célozza meg, illetve a jógafilozófia alkalmazásával gyógyít, mely azonban nem nélkülözi az anatómiát sem.

Sokszor nehéznek tűnik eligazodni a különböző masszázselnevezések között. Hallottunk már svéd, aromaterápiás, ajurvédikus, siatsu, thai, zsírégető, nyirok, cellulit, sport, gyógy, frissítő, lazító, méregtelenítő, lávaköves, csokoládés masszázsról, és még sorolhatnám…
Egy dologban azonban mindegyik azonos, mégpedig abban, hogy masszázsok mindegyike frissít.
Mi lehet a célja a masszázsvariációknak:
A test vérbőségének fokozása, a meridián vonalakon az energiablokkok feloldása, a nyirokérrendszer stimulálása, az akupresszúrás pontok nyomása, az izületek kimozgatása, a sportolás után az izmok kilazítása, vagy csak egyszerűen a stresszes mindennapok által felgyülemlett feszültség feloldása. A kellemes masszázs, ahol a masszőr energia-közvetítése is megfelelő, elindítja a test méregtelenítő funkcióját, mely által a páciens tényleg kicserélve érezheti magát. A jó masszőr, embertársa igényeihez mérten az adott problémán kíván javítani és azt a technológiát alkalmazza, amelyre éppen ott és akkor szükség van.
A különböző olajok és krémek segítenek az adott terápia sikerességében.


Bővebb információ elméletben és gyakorlatban:

Pesthy Ildikó

06-20-777-2394

Metafizikai és spirituális tanító

Thai-masszőr

Pilates oktató

 

 
 

Képek

tmretezs 27.jpg