Címlap Egészségmegőrzés Vércsoport szerinti étkezés

Főmenü

Vedd kezedbe életed !

Spirituális Klub

Szavazások

Vércsoport szerinti étkezés  E-mail
Dr.Peter J.D'Adamo és Catherine Whitney Az ABO terv - Táplálkozzék helyesen a vércsoportjának
megfelelően című könyve alapján   (Összeállította: SeKa)  
  O A B AB
  VADÁSZ FÖLDMŰVES NOMÁD REJTÉLYES
  húsevő vegetáriánus kiegyensúlyozott modern összeolv.
         
emésztőrendszer erős érzékeny toleráns érzékeny
immunrendszer túlzottan aktív toleráns  erős túl toleráns
alkalmazkodás az rossz rugalmas kaméleonszerű vá-
állandó étrendhez       lasz
és a körny.felt.hez        
stressztűrés intenzív fizikai ak- jó, nyugodt termé- kreativítással jól fizikai lendülettel és
  tivítás mellett jó szetű reagál a stresszre kreatív energiával
  hatékony metabo- agrárjellegű étrend- a fizikai és szellemi lelkileg jól tűri
  lizmusa révén so- re van szüksége, munka közötti egyen-  
  vány és energikus hogy sovány és al- súly esetén karcsú  
  marad kotóképes maradjon és erős marad  
problémák       1 inzulin hat.műk. inzulin hat.műk. inzulin hat.műk. inzulin hat.műk.
  árt: búza, kukorica árt: tejtermékek,  árt: búza, kukorica árt: búza, kukorica
        lencse       bab, sok búza       lencse, hajdina,       bab
  jó: máj, vörös hús, jó: növényi olajok,        földimogyoró jó: tengeri halak,tofu
       kelkáp.,spenót,      szójaételek, jó: zöldségek, hús,      tengeri hínár, tej-
       brokkoli      zöldségek      máj, tojás, al.zsír.      termékek, zöld-
2 kalória hat.felh. kalória hat.felh.      tejtermékek      levelű zöldségek
  árt: bab árt: húsfélék, bab, kalória hat.felh. kalória hat.felh.
  jó: kisebb adagok,       sok búza árt: lencse, hajdina, árt: vörös hús, búza
       sovány hús jó: ananász       búza jó: tengeri halak,
3 pajzsmir. alulm. folyadékvisszatart. hypoglikémia-vér-      ananász
  árt: káposzta, kel- árt: nehéz ételek cukorsz.étk.u.csökk. hypoglikémia
        bimbó,karfiol jó: növényi olajok,  árt: búza, kukorica árt: bab, magvak,
        mustár bélr.mozg.gyorsítás       lencse, hajdina,       hajdina
  jó: tengeri halak, jó: ananász,       földimogyoró  
       tengeri hínár      zöldségek jó: édesgyökér tea  
  sok gyomorsav kevés gyomorsav    
hízást elősegítik búza búza (ha túl sok) búza búza
  fehérbab húsfélék földimogyoró hajdina
  káposzta limabab hajdina kukorica
  karfiol tejtermékek kukorica limabab
  kelbimbó veteménybab lencse magvak
  kukorica   szezámmag veteménybab
  lencse     vörös húsok
  mustár      
  veteménybab      
fogyást elősegít. brokkoli ananász édesgyökér tea ananász
  jódozott só növényi olajok húsfélék tejtermékek
  kelkáposzta szójaételek máj tengeri halak
  máj zöldségek tartalmú tejtermékek tengeri hínár
  spenót    tojás, alacsony zsír- tofu
  tengeri halak   zöldségek zöldlevelű zöldségek
  tengeri hínár      
  vörös husok      
Étkek aránya Heti         Napi Heti         Napi Heti         Napi Heti         Napi
sovány vörös hús    3-7x     0-1x      2-4x     1-3x
baromfi 180 gr    1-4x     0-4x      0-3x     0-2x
tengeri hal    1-6x     0-4x      3-6x     3-6x
tojás (1 db)    0-5x     1-3x      3-6x     2-5x
sajtok (60 gr.)    0-3x     0-4x      2-4x     2-4x
yoghurt (1-2dl)    0-3x     0-3x      0-4x     1-4x
tej (1-2dl)    0-2x     0-4x      0-5x     1-6x
olajok (evőkanál)    1-8x     2-8x      3-7x     1-7x
dió és magvak 7    2-5x     4-6x      2-5x     2-6x
mogyoróvaj (ek)    2-7x     1-5x      2-3x     2-7x
bab, hüvelyesek    1-6x     2-7x      2-7x     2-5x
gabonafélék    2-4x     3-10x telj.őrlésű      2-4x     2-4x
kenyérfélék sz.    0-4x     2-5x      0-1x     0-1x
gabonamagvak    0-3x     2-4x      2-4x     2-4x
száraztészta cs.    0-3x     2-4x      2-4x     2-4x
zöldségek nyers    3-5x    2-6x     3-5x     3-5x   
        főtt v.párolt    3-5x     2-6x     3-5x     3-5x   
gyümölcs  1 db     3-4x    3x        3-4x        3-4x   
levek  2,5 dl 2-3x     4-5x    2-3x    2-3x   
italok  2,5 dl 4-7x    1-4x    4-7x    4-7x   
fűszerek, ízesítő izlés szerint izlés szerint izlés szerint izlés szerint
 
 

Képek

tmretezs 22.jpg