Címlap Egészségmegőrzés Együttműködés a természettel

Főmenü

Vedd kezedbe életed !

Spirituális Klub

Szavazások

Együttműködés a természettel  E-mail

A természettel való együttműködés

 

Az embernek ma szinte minden problémája, gondja abból fakad, hogy nem mozog együtt a természettel. A természet, a kozmosz ritmusával összehangolódni, összekapcsolódni ezért a mai világban újra fontos feladattá válik. Rengeteg olyan lehetőségünk van, amit csak ki kell használni. A Holdnaptárat, a megérzéseinket, az álmainkat figyelni egyszerű dolog. Íme pár hasznos tudnivaló, amely segíthet abban, hogy újra visszataláljunk a természethez.

 

Kapcsolatok - A kapcsolatok-béli problémák megoldásánál fontos lehet, ha először önmagunkat vizsgáljuk meg. Minden kapcsolat, és minden, ami kívülről jön felénk, rámutathat azokra a magatartásformáinkra, oldalainkra, amik mélyen belül, nem tudatosítva bennünk is megvannak. Sokszor azt mondjuk, nem értjük, miért ilyenek velünk, vagy miért kapjuk azt, amit kapunk - és aztán kiderül, hogy elég magunkba nézni, mi is ugyanazt a játszmát játsszuk, csak más szinten. Nem árt szem előtt tartani a vonzás törvényét: minden gondolatunkkal energiákat teremtünk, és csak arra tudunk visszarezegni, ami belőlünk jön, vagy bennünk is ott rejlik!

 

Babázó - Amikor a Hold a Vízöntőben jár, fogékonyabbak vagyunk az újdonságokra. A kisbabákat ilyenkor szoktathatjuk rá a legeredményesebben az új ízekre, szokásokra. Bármilyen új étellel szeretnénk megismertetni a babát, tegyük ennek idejét vízöntő Holdra!

 

Jótanácsok - Fogyó Holdnál eredményesebb a fogyókúra, a szervezet tisztítása, a mosás, a javítások, a takarítás. Ilyenkor ajánlott fogorvoshoz menni. Szellőztetni, ágyneműt szellőzni tenni olyankor a legjobb, amikor a Hold Levegő-, vagy Tűz elemű jelben jár (Kos, Ikrek, Oroszlán, Mérleg, Nyilas, Vízöntő). A sütés és a befőzés Tűz-, a mosás Víz-elemű jelben járó Holdnál ajánlott. A beteg növényeket újholdnál kezeljük, vagy vágjuk vissza!

 

Szépségápolás - Bőrünk nővő Holdnál érzékenyebb, főként bak Holdnál nem ajánlott a bőr nyomkodása, tisztítása. Viszont ilyenkor könnyebben beépülnek a vitaminok, tápanyagok, ajánlott a kéz- és lábápolás. A benőtt körmöt növő Holdnál vágjuk.

 

Hajápolás - Fodrászhoz menni, hajat mosni legideálisabb oroszlán- vagy szűz Holdnál, egyáltalán nem ajánlott viszont rák- és halak Holdnál. Ha fogyó Holdnál vágatunk hajat, akkor sűrűbb lesz, növőnél viszont gyorsabban, egészségesebben nő.

 

Termékenység - A Hold járásának figyelése a gyermekvállalásban is segíthet. Egy nő akkor a legtermékenyebb, amikor a Hold eléri azt a helyzetet az égen, ahol a születésekor is állt. Aki kíváncsi arra, miért marad el a várva várt gyermekáldás, és bízik az asztrológiában, annak a csillagok útmutatása segíthet választ kapni.

 

Méregtelenítés - A méregtelenítésnek is megvan a maga ideje. Újholdnál eredményesebb, és telihold napján is ajánlott egy napos böjtöt tartani. Egyszerű méregtelenítő kúra a csalánkúra: újhold idején, két héten keresztül legalább naponta egyszer fogyasszunk el egy bögre csalánteát. Ezt követően két hét kihagyás következik, majd ismét két hét kúra. Ennek végeztével a következő kúráig ajánlott egy hónapot várni.

 

Gyógyteák - Ha gyógyteát készítünk, ne használjunk fém, vagy műanyag eszközöket! A teának valót gézzel szűrjük le, és üvegben hagyjuk kiázni. Egyfajta növényből készült teát legfeljebb egy hónapig igyunk, majd tartsunk egy hónap szünetet az adott növénnyel, mert a növények méreganyaga éppen ennyi idő alatt halmozódik fel a szervezetben.

 

Táplálkozás - Azt mindenki tudja, hogy a gyümölcsfogyasztás egészséges, ám azt kevesen, hogy a gyümölcsöt csak önmagában, éhgyomorra ajánlott fogyasztani. Ugyanis ha az emésztés során keveredik valamivel (főként ha szénhidráttal), akkor sav képződik. Ha viszont a gyümölcsöt önmagában esszük, akkor lúgosítja a szervezetet.

 

Forrás:www.g-portal.tapolca.szovomuhely.hu

 

 

 
 

Képek

tmretezs 32.jpg